Cilet jane indikatoret ekonomik

Treguesit ekonomike janë statistikat zyrtare e përdorur nga qeveritë, bizneset, konsumatorët dhe investitorët për të vlerësuar gjendjen e një ekonomie apo ekonomi. Ekonomistët përdorin këtë informacion si një mënyrë për të krijuar, ku një ekonomi është dhe parashikimi ku është drejtuar. Këta tregues mund të jetë çdo gjë nga norma e papunësisë në informacionin për tregun e shtëpive.

Silver Pytur në May 13, 2017 në Financa.
Komentoni
1 Përgjigje

Llojet e Treguesit ekonomike

Ekonomistët të konsultoheni me një larmi të informacionit dhe të statistikave të treguesve ekonomik. Shtetet e Bashkuara Ekonomi dhe Administrimit Statistika liron një portofol mujore dhe tremujore e treguesve ekonomikë për të siguruar informacion për gjendjen e ekonomisë. Këta tregues ekonomikë përfshijnë: mujore përpara sails pakicë, raportet e para për mallrat e qëndrueshme, shpenzimet e ndërtimit; bilancin e llogarisë rrjedhëse, prodhimit të brendshëm bruto, dërgesat e prodhuesit “, inventaret dhe urdhra, prodhimit dhe tregtisë inventarit dhe të shitjes, shitjet të shtëpve, ndërtimet e reja të banimit; shpenzimet të ardhurat personale; bilancit tregtar i SHBA, tregtisë me shumicë.

 

Si Ky Informacione  Ndihmon

Një tregues i vetëm ekonomik mund të japin informacion në lidhje me një temë të vetme. Për shembull, bilancin e llogarisë rrjedhëse jep informacion vetëm për gjendjen e tregtisë së një ekonomi të, qoftë edhe, të tepërta ose të deficitit. Megjithatë, ajo mund të jetë e vështirë për të nxjerrë informacion mbi gjendjen e zonave të tjera ekonomike nga kjo statistikë vetëm. Prandaj, ekonomistë nxjerrin gjendje shpesh falë treguesve ekonomik së bashku. Kjo tregon se si disa aspekte ekonomike ndikojnë njëri-tjetrin, për shembull, një tregues ekonomik për shitje e shtëpive të reja reflekton informacion mbi shpenzimet e ndërtimit.

 

Prezantimi i Informacionit

Treguesit ekonomike mund të paraqiten në mënyra të ndryshme. Edhe pse një numër të vetëm mund të përdoret (të tilla si deficiti tregtar i SHBA në janar 2011), një grafik mund të ilustroj më mirë ecurinë  tregut ku ka qenë dhe ku po shkon. Për shembull, një grafiku i bilancit të tanishëm të Shteteve të Bashkuara ‘llogari gjatë 15 viteve të fundit tregon trajektoren se nga  deficitit tregtar është i drejtuar.

 

Shembuj për Real-World 

Në vitin 2008 dhe 2009, shumë vende me përvojë të një recesion global. Treguesit ekonomike, të tilla si produkt të brendshëm bruto (PBB), të mësoj se sa ka pas rënie. Për shembull, sipas Departamentit amerikan të Tregtisë, në mes të 2008 GDP e SHBA rrafshuar në 14500000000000 $. Por nga mesi i 2009 e ekonomisë u rrëzua në 14000000000000 $. Nga kjo pikë e tutje, ajo është rritur në mënyrë të qëndrueshme në rreth $ 15000000000000 deri në fund të 2010. Pra PBB-së është vetëm një tregues ekonomike, por ajo mund të sigurojë informacion të vlefshëm.

Silver Përgjigjur në October 1, 2017.
Komentoni

Përgjigja juaj

Duke postuar përgjigjen tuaj, ju jeni dakord me privacy policy dhe terms of service.